sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Pashakakku

Ajatuksissani on ollut pitkään jonkinlaisen "pasha" kakun valmistus. Tässä on pashasta kevenetty versio, jossa ei ole voita, mutta pitkälti muuten samoja raaka-aineita mukaillen ja muuttaen kakkuversioksi.




Pohja:
2 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 rkl perunajauhoja
2 rkl vehnäjauhoja
1 1/2 rkl kaakaojauhetta
1/2 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää kuivat aineet. Sekoita. Piirrä leivinpaperin päälle ympyrä irtopohja kakkuvuolla, johon aiot valmistaa kakun. Levitä taikina ympyrälle ja hieman sen reunojen yli. Paista pohja 200 asteessa kypsäksi. Anna pohjan jäähtyä. Leikkaa pohjasta sopivankokoinen ympyrä irtopohjavuoan pohjalle (ylimääräiset palat katosivat nopeasti poikeini suihin). Kostuta pohjaa hieman sitruunamehu-sokerivedellä. Valmista täyte.

Täyte:
500 g rahkaa
2 dl vispikermaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3/4 dl mantelirouhetta
6 liivatelehteä
3 rkl sitruunamehua

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka, sokeri ja mausteet. Tarkista maku. Liuota puristetut liivatelehdet pieneen määrään kiehuvaa vettä. Lisää rahkaseoksen joukkoon.
Kaada täyte pohjan päälle ja laita kylmään hyytymään, mieluiten seuraavaan päivään. 
Valmista pinnalle halutessasi seuraavana päivänä vielä persikka kiille.

Kiille:
3 dl persikkaa soseutettuna (1prk Pirkka persikkaa 410g/235g)
4 liivatelehteä
sokeria (maun mukaan)

Soseuta valutetut persikat. Lisää liotetut, valutetut ja liuotetut liivatelehdet joukkoon. Kaada pasha täytteen päälle ja anna vielä hyytyä ainakin pari tuntia. Koristele mielesi mukaan...

Linnunpesät:

nuudeleita
sulatettua suklaata
pieniä pääsiäismunia