perjantai 20. helmikuuta 2015

Täytetty porsaan ulkofile

Pekoni ja sienet ovat oiva yhdistelmä porsaanfilettä täyttäessä. Tämä samainen resepti löytyy lähes tällaisenaan  www.hookoo.fi sivuilta...






n. 1kg possunfilettä
suolaa ja pippureita
paketti pekonia
suppilovahveroita
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
maustamatonta tuorejuustoa
reilusti tuoretta timjamia

Valmista täyte. Leikkaa pekoni suikaleiksi ja hienonna sipuli ja sienet. ruskista pekoneja hieman, lisää sipuli ja sienet. Sekoittele kunnes sienistä irronut neste on haihtunut. Ota pannu pois levyltä. Lisää valkosipuli ja tuorejuusto.
Avaa possunfile molemmilta sivuiltaan, niin että saat siitä levyn. Nuiji sittä hieman kauttaaltaan, että saat tasaisen levyn. Mausta rouhituilla pippureilla ja suolalla. Levitä täyte lihan päälle. Lisää vielä reilusti tuoretta timjamia. Rullaa file takaisin muotoonsa ja sido.
Ruskista rulla pannulla ja kypsennä uunissa 125 asteessa, kunnes se saavuttaa 68 astetta. Anna vetäytyä vartti.





perjantai 6. helmikuuta 2015

Ystävänpäiväleivos valkosuklaa mascarpone...

Ystävänpäivä lähestyy... ideoin tänään tällaisen melko helpon leivoksen. Tarvitset vain kääretorttu pohjan, mascarpone täytteen ja marengin pintaan.


kääretorttu:
3 kananmunaa
sokeria
vehnäjauhoja ja perunajauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
punaista pastaväriä

Ota kolme juomalasia esille. Riko munat lasiin, laita seuraavaan lasiin yhtäpaljon sokeria kuin on muniakin, ja sitäseuraavaan yhtäpaljon vehnä-ja perunajauhoja, kuin on munia ja sokeria.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää punaista väriä, niin saat vaaleanpunaisen taikinan. Lisää kuivat aineet sekaan siivilöityneenä varovasti sekoittaen.
Paista 200 asteessa n. 10min






sydän marengit:
3 valkuaista
2dl sokeria
punaista pastaväriä

Lisää sokeri vähitellen valkuaisten joukkoon koko ajan sekoittaen.Vatkaa valkuaiset sokerin kanssa kovaksi vaahdoksi. Lisää pastaväri. Piirrä pellille muottia käyttäen sydämiä. Pursota marenki pellille sydämen muotoon ja paista 125 asteessa noin tunti.

Sillä välin kun marengit ovat uunissa valmista täyte.

250g mascarponea
2dl kermaa
100g valkosuklaata
3/4rkl tomusokeria
1tl vaniljasokeria

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata valkosuklaa ja sekoita se mascarponen joukkoon. Lisää edellisten joukkoon kermavaahto ja sokerit.




Leivoksen kokoaminen. Ota kääretorttupohjasta samalla sydänmuotilla paloja kun teit piirroksen marengeille leivinpaperille. Pursota täytettä sydän palojen päälle ja laita marenki sydän kanneksi. Koristele makusi mukaan...Anna leivosten vetäytyä kylmässä, jopa seuraavaan päivään, niin maut tasaantuvat.