tiistai 8. lokakuuta 2013

Mamman marjapiirakka uudessa kuosissa

Tämän marjapiirakan idea lähti työkaverin tekemästä puolukka-kinuskipiirakasta. Ajattelin kuitenkin yhdistää vanhan tutun mamman marjapiirakan ja kinuskin maut yhteen. 
Meillä jostain kumman syystä punaiset viinimarjat eivät millään meinaa kadota pakastimesta, joten ajattelin myös yhdistää ne kinuskin kanssa. Tässä lopputulos. Voin sanoa, että oli ihanan makuista, kun kinuskikin oli vielä hieman lämmintä.



pohja

125g juoksevaa margariinia
3 1/2dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
2rkl sokeria

Punnitse margariini. Lisää joukkoon kananmuna ja sokeri. Sekoita nopeasti. Lisää vehnäjauho. Sekoita vielä uudelleen nopeasti. Taikina on valmis. Levitä taikina piirakkavuoan pohjalle. Paista pohjaa n. 5min 200 asteessa.
Valmista sillä välin mamman marjapiirakasta tuttu kermaviilitäyte. Levitä se hieman paistuneen piirakkapohjan päälle.

1prk kermaviiliä
1 muna

Jatka paistamista kunnes piirakka on kypsä n. 20min. Paistamisen aikana keitä samalla kinuski, sehän valmistuu lähes itsekseen.

kinuski:
2dl kermaa
1dl fariinisokeria
1dl sokeria 

Lisää valmiin kinuskin joukkoon nokare voita ja vaniljasokeria.
Kun piirakka on valmis, niin itselläni oli kinuskikin valmis samaan aikaan. Pakasteesta jäiset punaherukat lämpimän piirakan pintaa ja kinuski päälle. Anna levähtää hetki ja tarjoa lämpimänä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti