lauantai 12. marraskuuta 2016

Valkosuklaa-mansikkakakku

Yritin ideoida kakun jossa yhdistän kaksi erilaista hyytelöä. Ensin valmistin pieneen rengasvuokaan mansikkahyytelön. Sitten tuorejuustokakku lähes tavalliseen tapaan, laittaen mansikkahyytelön sinne sisään.





5dl pakastemansikoita
sokeria
vettä
3 liivatelehteä

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Laita mansikat kattilaan lisää sokeria maun mukaan ja n.1dl vettä. Anna kiehahtaa hetki. Älä sekoita paljoa, jos haluat, että mansikat säilyvät ehjinä. Lisää joukkoon liotetut liivatelehdet ja kaada mansikkaseos pieneen rengasvuokaan. Anna hyytyä yön yli.

Pohja: 175g täytekeksiä (esim domino, adalmiina)
50g voita

Leikkaa leivinpaperista irtovuoan pohjalle pohjan kokoinen ympyrä.Hienonna keksit. Lisää joukkoon sulatettu voi. Levitä seos irtovuoan pohjalle ja laita vuoka siksi aikaa kylmään kun valmistat täytteen.

Täyte:
500g mascarponea
6dl vispikermaa
6 liivatelehteä
145g pandan valkosuklaata

Tein täytteen kahdessa osassa. Ensin 1/3 ja sitten 2/3 täytteestä. Siten sain mansikkarenkaan kakun keskelle. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Valmista ensimmäinen osa täytteestä, sekoita maskarponen (166g) joukkoon sulatettu valkosuklaa (48g). Lisää joukkoon kevyesti vatkattu kerma ja pieneen tilkkaan kiehuvaan vettä liotetut liivatelehdet. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä, niin että voit lisätä täytteen päälle vuoastaan irroitetun mansikkahyytelö renkaan. Sekoita loput täytteen aineet samalla tapaa ja lisää mansikkarenkaan päälle. Anna hyytyä seuraavaan päivään. Koristele ja nauti.

Koristeluun käytin valuvaa suklaaganachea 
200g tummaa suklaata 
100g kermaa
Paloittele suklaa. Lisää joukkoon lähes kiehuva kerma. Anna levähtää hetki ja sekoita.



Pieni rengasvuoka



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti