sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Korvapuustit (maidoton ja munaton pullataikina)

Eilen vietettiin valtakunnalista korvapuustipäivää, joten sen innoittamana tulikin leivottua korvapuusteja. Nykyisin leivon itse pullataikinan aina maidottomaksi ja munattomaksi. Väitän, että monikaan ei huomaa makueroa maitoon leivottuun pullaan. Maku on erinomainen sanoisinko parempikin ilman maitoa ja kananmunaa. Pullien voiteluun käytän kananmunaa, mutta allergiset voivat jättää sen tekemättä.



5dl vettä (42 asteista)
2pss kuivahiivaa
2dl sokeria
1/2rkl suolaa
1rkl kardemummaa
2dl juoksevaa margariini (maidoton)
13-14dl vehnäjauhoja 

täytteeksi: kanelia, sokeria ja margariinia (maidoton) / voita


Lisää veden sekaan kuivahiiva, sokeri, suola, kardemumma ja margariini. Lisää jauhot vähitellen ja sekoita taikinaksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi ja leivo haluamasi mallisiksi pulliksi. Anna vielä kohota pellillä noin puoli tuntia. Voitele kananmunalla ja paista 200 asteessa 10-15min.

3 kommenttia:

  1. munaton pullataikina, mutta voitelet munalla :D

    VastaaPoista
  2. munaton pullataikina, mutta voitelet munalla :D

    VastaaPoista
  3. kuten alussa kirjoitin...jos luit jutun kokonaan. Pullien voiteluun käytän kananmunaa, mutta allergiset voivat jättää sen tekemättä. Taikina on siis munaton...

    VastaaPoista