kääretorttu:
3 kananmunaa
sokeria
vehnäjauhoja ja perunajauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
punaista pastaväriä
punaista pastaväriä
Ota kolme juomalasia esille. Riko munat lasiin, laita seuraavaan lasiin yhtäpaljon sokeria kuin on muniakin, ja sitäseuraavaan yhtäpaljon vehnä-ja perunajauhoja, kuin on munia ja sokeria.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää punaista väriä, niin saat vaaleanpunaisen taikinan. Lisää kuivat aineet sekaan siivilöityneenä varovasti sekoittaen.
3 valkuaista2dl sokeria
punaista pastaväriä
Lisää sokeri vähitellen valkuaisten joukkoon koko ajan sekoittaen.Vatkaa valkuaiset sokerin kanssa kovaksi vaahdoksi. Lisää pastaväri. Piirrä pellille muottia käyttäen sydämiä. Pursota marenki pellille sydämen muotoon ja paista 125 asteessa noin tunti.
Sillä välin kun marengit ovat uunissa valmista täyte.
250g mascarponea
2dl kermaa
100g valkosuklaata
3/4rkl tomusokeria
1tl vaniljasokeria
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata valkosuklaa ja sekoita se mascarponen joukkoon. Lisää edellisten joukkoon kermavaahto ja sokerit.
Leivoksen kokoaminen. Ota kääretorttupohjasta samalla sydänmuotilla paloja kun teit piirroksen marengeille leivinpaperille. Pursota täytettä sydän palojen päälle ja laita marenki sydän kanneksi. Koristele makusi mukaan...Anna leivosten vetäytyä kylmässä, jopa seuraavaan päivään, niin maut tasaantuvat.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti