lauantai 6. huhtikuuta 2013

Suklaa-valkosuklaa kakku

Suurena suklaan ystävänä halusin tehdä itselleni syntymäpäiväkakuksi tietenkin suklaakakun. Ajatuksissa oli yhdistää molemmat sekä valkean, että tummansuklaan.


Pohja:

200g keksejä
50g voita


Täyte:

5 liivatelehteä
100g tummaa suklaata
80g valkoista suklaata
250g maustamatonta tuorejuustoa
1,5dl sokeria
2 keltuaista
2 valkuaista
2dl vispikermaaLeikkaa irtopohjavuoan (24cm) pohjalle pohjan kokoinen leivinpaperipala. Hienonna keksit. Lisää sulatettu voi. Taputtele keksiseos vuoan pohjalle.
Valmista täyte. Laita liivate lehdet likoamaan kylmään veteen kahteen eri astiaan. Toiseen kaksi ja toiseen kolme. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa myos valkuaiset ja puolet sokerista vaahdoksi.
Sekoita vaalea täyte. Ota 50g tuorejuustoa. Sekoita siihen sulatettu valkosuklaa, yksi keltuainen ja kaksi pieneen nestemäärään sulatettua liivatetta. Lisää joukkoon 1/3 vatkatusta kermasta ja 1/3 valkatusta valkuaisvaahdosta varovasti sekoittaen. Laita valkosuklaatäyte matalaan kelmulla tai leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (pienenpi kuin irtopohjavuoka, itse käytin 17cm vuokaa) jääkaappiin hyytymään.
Kun vaalea täyte on hyytynyt nosta se keksipohjan päälle. Valmista tummasta suklaasta ja lopuista aineksista tummatäyte samalla tavalla kuin vaaleakin. Lisää valmis tumma täyte vaalean täytteen ja keksipohjan päälle. Näin saat kaksivärisen kakun.


Suklaa koristeet:

sulatettua suklaata
vesi ilmapalloja

Kun suklaa on kovettunut jääkaapissa tyhjennä ilmapallo hitaasti, ettei suklaakoriste hajoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti