keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Munkit (maidoton, munaton)

Olen aiemmin lisännyt blogiini maidottomien korvapuustien ohjeen. Tätä samaa ohjetta käyttäen saat onnistumaan myös erinomaiset munkit vapuksi. Täysi maidottomat voivat sokeroida munkit ja ne jotka sietävät hieman maitoa voivat käyttää tummaa suklaata koristeluun, niinkuin itse tälläkertaa käytin.



5dl vettä (42 asteista)
2pss kuivahiivaa
2dl sokeria
1/2rkl suolaa
1rkl kardemummaa
2dl juoksevaa margariini (maidoton)
13-14dl vehnäjauhoja 

paistamiseen 1l öljyä

koristeluun suklaata ja nomparellejä/sokeria


Lisää veden sekaan kuivahiiva, sokeri, suola, kardemumma ja margariini. Lisää jauhot vähitellen ja sekoita taikinaksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi ja leivo sitten pyöreiksi pikkupulliksi jauhotetun pellin päälle. Anna vielä kohota pellillä noin puoli tuntia. Tee pullan keskelle reikä pyöräyttämällä sitä etusormien välissä. Paista munkit kuumassa öljyssä kypsiksi. Varo öljyn ylikuumentamista. 
Koristele jäähtyneenä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti