keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Mansikka -muscavadojäätelö

Tämä resepti osui silmiini Glorian ruoka ja viini lehdestä. Olinkin jo ostanut kaappiini glukoosisiirappia odottamaan ensimmäistä käyttö kertaa.



4 kananmunankeltuaista
1tl vaniljasokeria
1dl muscavadosokeria
1 1/2dl kevytmaitoa
2dl kuohukermaa
1dl glukoosisiirappia

Lisäksi:
2dl mansikkasosetta (käytin pakaste mansikoita)
1dl rouhittuja pähkinöitä

Vaahdota keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi. Kiehauta maito, kerma ja glukoosisiirappi. Lisääkeltuais-sokerivaahto kuumaan kermaseokseen koko ajan sekoittaen. Ota kattila pois levyltä. Lisää mansikkasose ja pähkinät jäätelöseokseen. Anna jäähtyä.
Kaada seos pakesterasiaan tai kulhoon ja siirrä peitettynä pakastimeen vähintään 5-6 tunniksi. Sekoita jäätelöä muutaman kerran pakastuksen aikana.

Jäätelöpallon alle tein Egyptiläisille mansikoille sokeriliemen, jonka maustoin sitruunalla. Lisäksi paahdettuja pähkinöitä ja keksejä hienonnettuna.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti