lauantai 9. toukokuuta 2015

Kylmäsavulohi kääretorttu

Ajatuksissani oli pyörinyt idea siitä, että voisiko hyydytettyä torttua kääriä rullalle kääretortun tapaan...ja onnistuihan se. Tässä resepti kylmäsavulohi versiona. Täytettähän voi ideoida omien mieltymyksiensä mukaan.




Pohja:
10 näkkileipä siivua
75g voita

Täyte:
200g maustamatonta tuorejuustoa
200g ranskankermaa
200g kermaviiliä
150g kylmäsavulohta 
3 liivatetta
1/2 pieni sipuli
pieni pala purjoa
1/2 punainen paprika
1tl sitruunamehua
tilliä, mustaapippuria ja tarvittaessa ripaus suolaa

Murskaa pohjaa varten näkkileivät. Sekoita murskattujen näkkileipien joukkoon sulatettu voi. Levitä pohja kelmun päälle, esimerkiksi tarjotinta alla käyttäen.  Laita jääkaappiin ja valmista sillävälin täyte.
Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Sekoita tuorejuusto, ranskankerma ja kermaviili keskenään. Lisää joukkoon hienoksi pilkotut sipulit, paprika ja kylmäsavulohi. Mausta sitruunamehulla, tillillä ja mustapippurilla. Maista ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa.
Sulata liotetut liivatelehdet kiehuvan kuumaan vesitilkkaan ja lisää ohuena nauhana täytteen joukkoon. Levitä täyte pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään, mieluiten seuraavaan päivään. 
Kääri koko komeus rullalle ja koristele haluamallasi tavalla. Itse pursotin pintaan hieman majoneesia.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti