sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Tiramisu

Mökki ja caravaanari kausi on parhaimmillaan... tässä onkin oiva herkku matkaan. Nopea tehdä ja helppo kuljettaa, kun sen tekee suoraan muoviseen säilytysrasiaan. Viime kauppareissulla tarttui vihdoinkin mukaani savoiardikeksejä. Siispä heti testaamaan tiramisua, jota en olekkaan aikaisemmin tehnyt.
 Selailin netistä ohjeita ja päädyin taas tällaiseen versioon, joka osoittautuikin tosi herkulliseksi. Marsalaviiniä ei kaapistani tietenkään löytynyt joten maun antajana tälläkertaa toimi Jack Daniels Winter Jack. 




250g mascarponea 
2 keltuaista
0,75 dl sokeria
reilu 1dl espressoa
korkillinen Jack Daniels Winter Jack
100g savoiardikeksi
kaakaojauhetta

Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa myös valkuaiset vaahdoksi. Lisää mascarpone keltuais sokeri vaahtoon hyvin sekoittaen. Lisää sitten vielä valkuaisvaahto varovasti sekoittaen.
Keitä espresso, mausta halutessasi hieman sokerilla ja lisää Winter Jack. Kasta keksit kahviin ja lado vuokaan. Lisää päälle puolet mascarpone täytteestä. Sitten taas uusi keksikerros. Laita vielä keksien pintaan loppu täyte. Peitä ja laita kylmään, mieluiten seuraavaan päivään. Ripottele pintaan kaakaojauhetta ennen tarjoilua.
Tämä ohje riitti mainiosti neljälle hengelle.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti