sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Appelsiini jälkiruoka



pohja:
1 kananmuna
samanverran sokeria
samanverran yhteensä perunajauhoja, kaakaojauhoja, vehnäjauhoja



täyte:
200g maustamatonta tuorejuustoa
1 appelsiininmehu ja raastettu kuori
sokeria maun mukaan
2 liivatetta

Valmista ensin tumma kaakao pohja. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää kuivat aineet. Paista 200 asteessa n. 6-8 minuuttia. Kääri pohja löysälle rullalle leivotapyyyhkeen sisään ja anna jäähtyä. Vuoraa pitkulainen pyöreäpohjainen vuoka kelmulla ja valmista täyte. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Sekoita tuorejuuston joukkoon appelsiinimehu ja appelsiinin raastettu kuori ja sokeri. Purista vesi liivatteista ja liuota ne kiehuvaan vesitilkkaan. Lisää ne ohuena nauhana tuorejuusto seoksen joukkoon. Leikkaa pohjasta vuokaan sopiva pala, joka ylttää myös reunoille kaada täyte päälle. Lisää täytteen päälle vielä siivu pohjaa. Laita kylmään hyytymään mieluiten seuraavaan päivään.Leikkaaannospaloiksi jakoristele mielesi mukaan. Itselläni kuvassa mukana pieniäja isoja salmiakki marenkeja sekä mansikkasiirappia  sekä marmoroiltua suklaata.

Muovinen terriinivuoka

Pikkuiset salmiakkimarengit




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti