Pohja:
100g voita
1,5dl sokeria
1kananmuna
1,5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
100g paahdettuja,suolattuja cashewpähkinöitä
kinuski:
1dl kermaa
1dl fariinisokeria
pieni nokare voita
pintaan vajaa 100g sulatettua suklaat
Vuoraa pitkulainen vuoka leivinpaperilla. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Laita taikina vuokaan ja paista 180 asteessa n. 20 minuuttia. Paahda pähkinät kuivalla pannulla. Lisää paahtuneisiin pähkinöihin hieman oliiviöljyä ja sormisuolaa. Anna jäähtyä.
Valmista kinuski keittämällä kermaa ja fariinisokeria miedolla lämmöllä, kunnes saat kinuskia. Lisää pieni nokare voita.
Kokoa kypsän jäähtyneen pohjan päälle paahdetut pähkinät. Kaada niiden päälle kinuski ja laita hetkeksi kylmään. Sulata kinuskin päälle vielä suklaata ja anna vielä olla kylmässä hetki. Leikkaa paloiksi ja nauti
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti