perjantai 30. elokuuta 2013

Cottage pie

Viimeaikoina on tullut lueskeltua paljon ruoka ja leivonta kirjoja. Käsiini tarttui myös Gordon Ramsayn pubiruokaa kirja. Tämä cottage pie ohje tuntui mielenkiintoiselta ja halusin kokeilla sitä tietenkin. Tämä ohje on siis lainaus hänen kirjastaan ja valmistin sen myös ohjeen mukaan. Tätä pitää ehdottomasti kokeilla uudelleen.

(6-7 annosta)
2rkl oliiviöljyä
900g naudan jauhelihaa
merisuolaa ja mustapippuria
3 sipulia
2 valkosipulinkynttä
muutaman timjamin oksan lehdet
2 tomaattia
2rkl tomaattipyrettä
3 1/2 dl Guinness-olutta
5rkl Worcestershirenkastiketta
3dl kanalientä
1kg jauhoisia perunoita
50g voita
2rkl parmesaania tai cheddarjuustoa raasteena
1 keltuainen

Kuumenna iso paistinpannu kovalla lämmöllä. Kaada pannuun ohut kerros oliiviöljyä. Mausta jauheliha suolalla ja mustapippurilla: Paista lihaa kokoajan sekoittaen 2-3 erässä kauniin ruskettuneeksi. Kaada kypsä lihamassa siivilään ja anna rasvan valua pois.

Kuumenna toinen iso paistinpannu keksikovalla lämmöllä. Laita pannuun hieman oliivioljyä. Paista kuumassa öljyssä sipulit, valkosipuli ja timjami 8-10 minuutissa pehmeiksi ja kullanvärisiksi. Lisää ruskistettu jauheliha ja tomaatti ja tomaattipyree. Sekoita kokoajan 4-5 minuutin ajan.

Lisää Guinness ja worcestershirenkastike. Keitä kokoon, kunnes nestettä on jäljellä puolet. Kaada joukkoon liemi ja kuumenna kiehuvaksi. Vähennä lämpöä ja anna kiehua hiljalleen 20-25 minuuttia eli kunnes liemi on sakeaa ja kiiltävää. Jos liemi vaikuttaa liian laihalta, anna poreilla vielä 5-10 minuuttia. Nosta liedeltä.

Kuumenna uuni 180-asteiseksi. Keitä sillävälin perunat suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Valuta ja laita takaisin kattilaan noin 15 sekunniksi kuivumaan. Nosta pois liedeltä. Survo perunat kattilassa perunasurvimella tasaiseksi soseeksi, sekoita joukkoon voi, juusto ja munankeltuainen. Maista ja tarkista maku. Lusikoi lihaseos vetoisuudeltaa 2 litran piirakkavuokaan. Lusikoi päälle perunamuussi ja koristele pinta haarukanpistoilla. Raasta päälle hieman lisää juustoa ja paista uunissa noin 30 minuuttia eli kunnes pinta on kullanruskeaa ja täyte kuplii.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti