lauantai 7. syyskuuta 2013

Paistettua lohta, pekoni-perunapyree, beurre blanc ja paistetut kasvikset...

Yksi suosikki kastikkeitani kalalle on ehdottomasti perinteinen Ranskalaisen keittiön voi viinikastike Beurre Blanc. Tänään lohi sai kaverikseen tätä Beurre Blanc kastiketta ja pekoni-perunepyreetä.



Beurre blanc

1 sipuli
2dl valkoviiniä
1dl valkoviinietikkaa
1dl vettä
2dl kermaa
200g voita
suolaa, valkopippuria

Laita sipuli, valkoviini, valkoviinietikka ja vesi kattilaan. Keitä kokoon kunnes puolet on haihtunut. Lisää kerma ja kiehauta. Siivilöi ja keitä kokoon n. viisi minuuttia kunnes sakenee. Vatkaa joukkoon kylmä voi sauvasekoittimen avulla. Tarkista maku. Kiehauta ennen tarjoilua. Älä keitä.

Pekoni-perunapyree

Jauhoisia perunoita
rapeaksi paistettua pekonia
Maustettu kerma juusto
voita ja suolaa

Keitä perunat kypsiksi. Paista pekonit rapeiksi. Laita pekonit kylmään pannuun ja levy päälle, näin saat rapeita pekoneja. Laita paistetut pekonit talouspaperin päälle. Pilko pekonit pieniksi.
Valmista perunamuusi perunoista, maustetusta kermasta ja lisää nokare voita. 
Lisää muusin joukkoon pilkotut pekonit


Paistetut kasvikset

Kasviksia maun mukaan.. sipulia, porkkanaa, paprikaa, kesäkurpitsaa yms
suolaa ja sokeria

Pilko kasvikset ohuiksi suikaleiksi. Paista kuumalla pannulla öljyssä, mausta suolalla ja sokerilla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti