Beurre blanc
1 sipuli
2dl valkoviiniä
1dl valkoviinietikkaa
1dl vettä
2dl kermaa
200g voita
suolaa, valkopippuria
Laita sipuli, valkoviini, valkoviinietikka ja vesi kattilaan. Keitä kokoon kunnes puolet on haihtunut. Lisää kerma ja kiehauta. Siivilöi ja keitä kokoon n. viisi minuuttia kunnes sakenee. Vatkaa joukkoon kylmä voi sauvasekoittimen avulla. Tarkista maku. Kiehauta ennen tarjoilua. Älä keitä.
Pekoni-perunapyree
Jauhoisia perunoita
rapeaksi paistettua pekonia
Maustettu kerma juusto
voita ja suolaa
Keitä perunat kypsiksi. Paista pekonit rapeiksi. Laita pekonit kylmään pannuun ja levy päälle, näin saat rapeita pekoneja. Laita paistetut pekonit talouspaperin päälle. Pilko pekonit pieniksi.
Valmista perunamuusi perunoista, maustetusta kermasta ja lisää nokare voita.
Lisää muusin joukkoon pilkotut pekonit
Paistetut kasvikset
Kasviksia maun mukaan.. sipulia, porkkanaa, paprikaa, kesäkurpitsaa yms
suolaa ja sokeria
Pilko kasvikset ohuiksi suikaleiksi. Paista kuumalla pannulla öljyssä, mausta suolalla ja sokerilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti