tiistai 15. lokakuuta 2013

Kinuskikakku

Tämä kakku on pojalleni joka täyttää 12-vuotta. Hän itse toivoi kinuskikakkua. Täytteeksi laitoin itsetehtyä päärynähilloa (ohje löytyy elokuun arkistosta) ja suklaa-mascarpone täytettä.



Pohja

3 munaa
1dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
1/2dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta

Suklaa-mascarponetäyte

100g tummaa suklaata
1prk(250g) mascarponea
2dl kermaa vaahdotettuna
sokeria maun mukaan

Sulata suklaa ja lisää jäähtyneenä notkistetun mascarponen joukkoon. Lisää vaahdotettu kerma ja tarvittaessa sokeria.
Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuttamiseen voit käyttää vaniljasokerilla maustettua maitoa. Kokoa kakku kelmulla vuorattuun kakkuvuokaan. Laita kylmään ja koristele seuraavana päivänä.

Kinuski

1,5dl kermaa
1,5dl fariinisokeria (puolet voit halutessasi laittaa tavallista sokeria)

Keitä, kunnes paksuuntuu. Lisää nokare voita ja vaniljasokeria. Levitä kakun päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti