torstai 24. lokakuuta 2013

Maailman paras pannukakku

Oman muistikuvani mukaan kun lapsuudenkodissani tehtiin pannukakkua, niin se oli nimenomaan tätä maailman parasta pannaria. En ole osannut luopua tästä ja olen tehnyt paljon sitä myös omille lapsillenikin. Tämä pannari on hyvää sellaisenaankin tai hillon kera. Pannari on kyllä melko makeaa ja rasvaista, mutta niin hyvää. 
Meillä tämä tekee hyvin kauppansa...
Olen kokeillut tätä ohjetta myös pelkkään veteen ja myös maitojauheen kera. Ainoa ero on oikestaan väri. Veteen tehty pannari on paistopinnaltaan paljon vaaleampi, mutta sekin maistuu yhtä hyvälle.




4dl vehnäjauhoja
1,5dl sokeria
1tl leivinjauhetta
1tl suolaa
1tl vaniljasokeria
8dl maitoa
2 munaa
100g sulatettua margariinia tai voita

Mittaa kulhoon ensin kuivat aineet. Sekoita maito joukkoon vähitellen, niin ei tule paakkuja. Lisää munat ja rasva. Anna taikinan turvota hetki. Paista 225 asteessa noin puoli tuntia. 

9 kommenttia:

  1. Kokeiltu on ja pidin mausta..hyvää on ja teen jatkossakin

    VastaaPoista
  2. Onnistui myös nesteeksi purkki laktoositonta kermaviiliä, loput vettä, jauhoina kaurajauho, koska tarvitaan gluteenittomana.. Ja hyvää tuli! 👍

    VastaaPoista
  3. Voiko nämä paistaa pannulla? Haluaisin kokeilla :) Vähän myöhäinen kysymys kylläkin..

    VastaaPoista
  4. Pitääkö olla alumiini uunipellissä? Varmaankin

    VastaaPoista
  5. Todella hyvää ja maidon voi korvata ihan vaan vedellä ja sokeria laitan vain 0,5 desiä ja toimii myös yhdellä munalla. Kiitos ohjeesta. Tätä on tullut tehtyä usein.

    PS: toimii myös suolaisena versiona. Sekaan vaan heittää mieluisat ainekset.

    VastaaPoista
  6. Voiko pannarin tehdä keskikaljaan?

    VastaaPoista