sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Fasaania...

Tänään valmistin perheelleni sunnuntai ruoaksi fasaania kahdella eri tapaa, valkosipuliperunarullia ja mantelikastiketta...


Esikäsittele fasaani. Irroita rintafileet, koipireidet ja keitä fasaanin luista liemi.

Fasaaninrintaa:
Mausta rinrafileet kevyesti suolalla ja valkopippurilla. Kiedo rintafileet yksitellen kelmuun ja sen jälkeen vielä kaksinkertaiseen folioon, kierrä päät mahdollisimman tiukasti. Paista 120 asteisessa uunissa kunnes sisälämpötila on 56 astetta. Anna lihan vetäytyä. Ruskista lihat paistinpannulla.

Koipireisi confit:
Mausta koipireidet suolalla. Laita vuokaan ja lisää päälle öljyä, niin että peittyy. Kypsennä 100 asteisessa uunissa pari kolme tuntia. Irroittele lihat hieman jäähtyneenä.

Valkosipuliperunarulla:
800g perunaa
100g voita
valkosipulia, persiljaa
Keitä perunat kypsiksi. Survo ja lisää voi. Asettele perunamassa folion päälle ja kierrä tiukaksi rullaksi. Voit tehdä useamman rullan. Laita rullat kylmään (tee tämä jo edellisenä päivänä)
Paahda kuoritut, ohueksi siivutetut valkosipulinkynnet kuumassa öljyssä. Kaada öljy pois ja laita kuivumaan talouspaperin päälle. Hienonna kuivuneet lastut pieniksi murusiksi. Sekoita joukkoon pieniksi hakattua persiljaa. 
Kun perunamassa on jäähtynyt leikkaa se folion läpi annospaloiksi. Kierittele rullat valkosipuli-persilja seoksessa ja paista uunissa 180 asteessa n. 10 minuuttia

Mantelikastike:
6dl fasaani lientä
60g mantelia
60g voita
Paahda mantelilastut. Keitä fasaanilientä ja paahdettuja mantelilastuja, kunnes lientä on jäljellä noin kaksi desiä.  Siivilöi ja vatkaa joukkoon kylmä voi. Tarjoa heti


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti