lauantai 22. helmikuuta 2014

Uppopaistetut lihapiirakat

Tämä resepti onkin ollut liian kauan unohduksissa. Tämä on nyt jo edesmenneen tätini resepti, joka oli kova leipomaan kaikkea. Viimeksi näitä piirakoita ovat leiponeet omat vanhempani, mutta siitäkin on jo todella pitkä aika. Nyt ajattelin kokeilla näitä pitkästäaikaa itsekkin.



(n.15 kpl)

6dl maitoa
2rkl kuivahiivaa
1/2rkl suolaa
2 munaa
2rkl sokeria
1dl sulatettua margariinia
1,5l vehnäjauhoja

Lämmitä maito. Lisää joukkoon kaikki muut aineet paitsi vehnäjauhot. Lisää vehnäjauhot erissä hyvin sekoittaen kimmoisaksi taikinaksi. Anna kohota liinan alla.
Valmista sillävälin jauhelihatäyte.

700g jauhelihaa
1 sipuli
(valkosipulia)
1rkl tomaattipyrettä
paprikajauhetta, chiliä, suolaa, pippuria, worchester kastiketta yms. makusi mukaan
1dl puuroriisiä

Keitä riisi kypsäksi, valuta. Paista ja mausta jauheliha. Lisää joukkoon riisi ja tarkista vielä maku.
Kaulitse taikinasta levy. Leikkaa lautasen avulla pyöreitä piirakka pohjia. Levitä pohjille täytettä. Voitele reunat vedellä ja taita puolikuiksi. Painele reunat yhteen ja niinsanoitusti "leikkaa" lautasen reunalla reunat kiinni. Anna kohota vielä hetki ja uppopaista öljyssä.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti