sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Wienerit

Wienerien valmistus ei ole niin vaikeaa, kuin ehkä luulisi. Oman aikansa niiden valmistaminen tietysti ottaa, mutta pieni vaivannäkö kannattaa. Ovat kyllä erinomaisia.



40g hiivaa
1/2tl suolaa
4rkl sokeria
1 muna
30g voisulaa
2dl maitoa
350-400g vehnäjauhoja
200g voita

Sekoita kylmään maitoon hiiva, suola, sokeri, muna, voisula ja jauhot. Sekoita taikinaksi. 
Kaulitse laikina levyksi, jonka päälle lisäät voita (siivuta kylmästä voista juustohöylän avulla siivuja) Levitä voi taikinalle ja käännä taikina kolmeen osaan päällekkäin ja kaulitse vielä 3-4 kertaa. Anna taikinan levähtää kylmässä ennen leipomista.
Leivo haluamaasi wienerin muotoon. Kohota, voitele munalla, lisää paistonkestävää marmeladia ja vaniljakreemiä (sallisen). Paista 200 asteessa, kunnes saavat kauniin värin.
Voit vielä kuorruttaa jäähtyneet wienerit tomusokeri-vesi kuorrutuksella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti