torstai 29. toukokuuta 2014

Vanilja-wiener nougat bostonkakku

Tässä erinomainen  herkku vaikka juhlapöytään. 



Pullataikina
5dl maitoa/vettä
50g hiivaa / 2pss kuivahiivaa
(1 muna)
2dl sokeria
1/2rkl suolaa
1rkl kardemummaa
200g margariinia/voita
13-14dl vehnäjauhoja

Vaniljatäyte:
Sallisen vaniljakreemijauhetta purkin ohjeen mukaan 1 osa jauhetta ja 3 osaa vettä

Fazerin wiener nougat crush

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon (kuivahiiva 41-42 asteiseen nesteeseen). Lisää (muna), sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi sulatettu voi ja loput jauhot. Anna taikinan kohota noin kaksinkertaiseksi. Valmista sillävälin täyte. 
Jaa kohonnut taikina kahteen osaan . Kaulitse taikina levyksi ja levitä reilusti vaniljatäytettä ja nougat crushia levylle. Rullaa ja leikkaa paloiksi. Asettele palat voideltuun pyöreään kakkuvuokaan. 
Lopusta taikinasta saat toisenkin bostonkakun tai leivo loppu taikina pulliksi normaaliin tapaan. Anna vielä kohota liinan alla. Voitele kananmunalla, ripottele pinnalle pähkinärouhetta ja nougat crushia ja paista 200 asteessa kunnes on kypsä. 

Kananmunan voi taikinasta jättää pois ja maidon tilalla käyttää vettä. Itse tein näin ja lopputuloksessa sitä ei kyllä varmasti edes huomaa. Maistui erinomaiselta. Kokeile ihmeessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti