lauantai 5. heinäkuuta 2014

Juustoleipä / juustosämpylät

Tätä juustoleipää tein aikoinaan ensimmäisesä työpaikassani...






5dl vettä
2pss kuivahiivaa
kourallinen kaurahiutaleita
1rkl suolaa
siirappia
oliivioljyä
vehnäjauhoja

Lisää lämpimän veden (+42) joukkoon suola, loraus siirappia ja öljyä, kuivahiiva sekä kourallinen kaurahiutaleita. Vaivaa joukkoon vehnäjauhoja niin paljon, että taikina irtoaa mukavasti yleiskulhon reunoilta. Anna taikinan vaivautua mielellään ainakin kymmenen minuuttia. 
Kun taikina on sopivan kimmoisaa taikina on valmis leivottavaksi (Voit kohottaa ensin jos haluat. Itse leivon sämylät/leivät heti kohottamatta). Leivo pyöreäksi leiväksi/sämpylöiksi. Anna kohota. 
Jos leivot kuvassa näkyvän reikäleivän, niin painele kohonnut leipä varovasti litteäksi ja ota jauhoitetun juomalasin avulla reikä leivän keskelle. Kostuta leivän pinta vedellä ja ripottele pintaan juustoraastetta. Paista n.190 asteessa leipä kypsäksi. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti