sunnuntai 24. elokuuta 2014

Tilliliha

Monilla on varmastikkin ennakkoluuloja kouluajoilta tillilhaa kohtaan, mutta mielestäni se on kyllä yksi makoisimmista lihakastikkeista mitä tiedän. Kannatta ehdottomasti  kokeilla. Tätä ei hätäisen kokin kannata kuitenkaan kokeilla, sillä valmistumiseen menee useampi tunti.1kg naudan lihaa (esim rintaa tai lapaa)
6-8 valkopippuria
6-8 mustapippuria
suolaa
nippu tilliä
1-2 porkkanaa
1 sipuli
2rkl voita
2rkl vehnäjauhoja
1rkl etikkaa
1rkl sokeria

Laita liha kattilaan ja peitä kylmällä vedellä. Laita hellalle lämpenemään. Kun vesi alkaa olla kiehumispisteessä, kuori vaahto pinnalta. Lisää pippurit, suola, porkkanat, tilli (puoli nippua) ja sipuli. Laita kansi päälle ja kannen välistä digitaalinen mittari keitinveteen. Kypsennä miedolla lämmöllä 80-90 asteessa noin neljä tuntia kunnes liha on mureaa. Ota liha liemestä ja siivilöi liemi. Itse laitoin lihan ja liemen kylmään tässä vaiheessa (hieman jäähtyneenä)  ja tein kastikkeen seuraavana päivänä loppuun. 
Sulata kattilassa voi. Lisää vehnäjauhot ja sekoita. Lisää lihan keitinlientä vähissä erin. Keitä n. kymmenen minuuttia ja mausta etikalla ja sokerilla. Lisää tarvittaessa suolaa. Lisää lopuksi reilusti tilliä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti