sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Suklaajälkiruoka

Juustokakku reseptit taipuvat moneksi kuten tästäkin huomaa. Valiolla on tunnetusti parhaat ja hyvät reseptit ja niitä kannattaakin käyttää hyödyksi, vaikka kokeilemalla niistä jotain uutta.
Jo vuosia olen tehnyt suklaakakkua, joka löytyy valion Juusto syö, nauti ja elä! kirjasta. Nyt kokeilin tehdä kakun täytereseptillä jälkiruoan. Täyte on vain niin hyvää...
Valitse itsellesi sopiva muotti johon aiot tehdä suklaatäytteen. Mittaa astian vetoisuus. Itse tein pitkulaiseen vuokaa, johon mahtui vain 5dl nestettä, joten tein täytteestä vain puoli annosta.




4 liivatelehteä
1rkl vettä
170g tummaa suklaata
200g tuorejuustoa
1 1/4dl sokeria
2tl vaniljasokeria
2 keltuaista
2 valkuaista
2dl kuohukermaa

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min. Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita tuorejuuston joukkoon suklaa, puolet sokerista, vaniljasokeri ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset lopun sokerin kanssa kovaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma. Yhdistä vaahdot tuorejuusto-suklaa seokseen ja lisää liuotetut liivatteet (purista liivatelehdistä vesi pois ja liota ne kiehuvaan vesitilkkaan). Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä seuraavaan päivään.

Lisäksi tein vadelmasiirappia, pikkuruisia marenkeja ja praliinia. Näistä syntyi kuvanmukainen annos

Praliini

0,6dl sokeria
1/2tl sitruunamehua
1/2tl vettä
1/2murskattuja pähkinöitä

Mittaa kattilaan sokeri, sitruunamehu ja vesi. Kuumenna kunnes sokeri on kullanruskeaa.
Lisää hienonnetut pähkinät ja levitä seos leivinpaperin päälle. Anna jäähtyä.
Jauha jäähtyneenä muruiksi.

Pikkuruiset marengit

Pitkä pyöreäpohjainen vuoka




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti