torstai 13. kesäkuuta 2013

Micken Lihapullat

Katselimme poikani Micken kanssa eräänä iltana Kaappaus keittiössä ohjelmaa. Siellä Kari Aihinen valmisti riista lihapullia, johon meidän Micke 9v totesi, että äiti saanko tehdä meille lihapullia... no tänään poika valmisti meille aterian. 

500g naudan jauhelihaa
1/2 sipuli, ruohosipulia
2 valkosipulinkynttä
1/2dl korppujauhoja
1dl vettä
kananmuna
soijaa, suolaa, grillimaustetta, basilikaa, oreganoa, mustapippuria, chiliä ja paprikaa

kevytkermaa
1/2 ranskankermaa
soijaa (tarvittaessa)
rosepippuria
persiljaa

Laita korppujauhot veden sekaan ja anna turvota. Kuullota sipuli. Lisää korppujauhojen sekaan jauheliha mausteet ja kananmuna. Mausteet poika lisäsi oman maun mukaan välillä maistellen.
Pyöritä taikina pulliksi ja paista öljy voi seoksessa. Lisää paistettujen lihapullien joukkoon kerma ja ranskankerma. Anna hautua kannen alla miedolla lämmöllä. Tarjoa esim. spaghetin kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti