lauantai 18. tammikuuta 2014

Pulled Pork

Voisin sanoa, että tässä reseptissä possu on todella jalossa muodossan. Tein tätä nyt toista kertaa...
Tämän ruoan kanssa ei todellakaan pidä pitää kiirettä, sillä valmistumiseen menee helposti 5-7 tuntia. Ensimmäisellä kertaa olin liian malttamaton ja pidin lihaa uunissa liian vähän aikaa. Vastustamattomat tuoksut sai hätäilemaan.



kimpale possun etuselkää, kylkeä yms
suolaa, pippuria ja vettä

Keitä possunlihaa suolalla ja pippurilla maustetussa vedessä pari tuntia. Valmista sillävälin bbq-kastike.

Bbq-kastike:

5dl coca-colaa
140g tomaattipyrettä
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
3rkl ketsuppia
3rkl siirappia
1tl jeeraa
1rkl sweet chili kastiketta
1tl curry tahnaa
1tl worcesterkastiketta
1tl balsamicoa
1tl soijakastiketta
1tl paprikajauhetta
1/2tl chiliä

Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä hieman kasaan n. puoli tuntia

Ota liha kattilasta. Laita uunivuoan pohjalle bbq-kastiketta ja nosta liha sen päälle. Lisää lihan pinnalle lisää kastiketta ja laita liha uuniin 100-120 asteeseen n. viideksi tunniksi. Liha on valmista kun se irtoaa luistaan ja suorastaan hajoaa käsiin.
Nauti lohkoperunoiden yms. kera. Käy varmasti myös pitaleipien, hampurilaisten väliin. Ja kastikkeeksi tietysti loppu bbq-kastike.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti