sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Angry Birds possukakku

Pojan kymmenvuotis synttäreille tuli tehtyä hänen pyynnöstä Angry birds kakku. Kakku on valmistettu kääretorttupohjasta kokoamalla se pyöreä pohjaiseen lasi kulhoo. Vuorasin lasikulhon kelmulla ja kokosin kakun kerroksittain laittaen kahteen väliin mansikkatäytettä.


Mansikkatäyte:

2dl vispikermaa
200g tuorejuustoa
n. 2dl mansikkasosetta
sokeria, vaniljasokeria
vaniljakreemijauhetta
3 liivatetta

Vatkaa kerma vaahdoksi. Laita liivatelehdet likoamaan. Notkista tuorejuusto ja lisää joukkoon vähitellen mansikkasose. Itse käytin pakastemansikoita, joten lisäsin tässävaiheessa hieman vaniljakreemijauhetta, jotta sain tuorejuusto-mansikkaseoksesta paksumpaa. Lisää joukkoon vatkattu kerma. Lisää joukkoon pieneen vesimäärään liotetut liivatelehdet.

Leikkaa kääretorttupohjasta kolme erikokoista ympyrää ja kokoa kakku kulhoon kerroksittain. Kostuta pohjapalat sitruuna-vesi-sokeriliemellä. Laita kylmään hyytymään, mieluiten seuraavaan päivään asti.
Kumoa kakku tarjoiluvadille ja kuorruta sokerimassalla ( alle voikreemiä 100g voita ja 1dl tomusokeria). Koristele pikeerillä ja esimerkiksi lakumatosta leikatuilla paloilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti