maanantai 29. joulukuuta 2014

Maitosuklaa kakku

Tässä ihana herkku vaikka uudenvuoden juhliin. Alkuperäinen ohje on Valion resepti suklaakakku (löytyy kirjasta Juusto syö, nauti ja elä!), jota taasen olen hieman muokannut. 



Pohja:
175g keksejä (esim. Biscuit Rings)
50g voita sulatettuna
(Wiener nougat crush maun mukaan)

Täyte:
4 liivatelehteä
1rkl vettä
1 levy Fazerin sinistä suklaata
250g mascarponea
1 1/4dl sokeria
2tl vaniljasokeria
2 keltuaista
2 valkuaista
2dl kuohukermaa

Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan pohjalle pohjan kokoinen ympyrä. Hienonna keksit. Lisää joukkoon sulatettu voi ja jos haluat, lisää wiener nougat crushia. Itse käytin noita vaaleita biscuit ringsejä ja ajattelin antaa pohjaan hieman lisämakua wiener nougat crushilla.
Levitä seos irtopohjavuoan pohjalle ja laita kylmään siksi aikaa kun valmistat täytteen.
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min. Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita mascarponen joukkoon suklaa, puolet sokerista, vaniljasokeri ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset lopun sokerin kanssa kovaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma. Yhdistä vaahdot mascarpone-suklaa seokseen ja lisää liuotetut liivatteet (purista liivatelehdistä vesi pois ja liota ne kiehuvaan vesitilkkaan). Kaada täyte jähmettyneen pohjan päälle ja peitä vuoka. Anna hyytyä seuraavaan päivään. Irrota kakku ja koristele.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti