lauantai 20. joulukuuta 2014

Suklaa tryffelit

Tämän ohjeen otin kirjasta: Suklaa Linda Collister...vähän taas muokkasin kuitenkin omien mieltymysteni mukaan.


1dl kuohukermaa
150g tummaa suklaata
1rkl viskiä

kuorruttamiseen  

200g valkosuklaata

Kaada kerma kattilaan ja kuumenna se kiehumispisteeseen. Ota kattila liedeltä ja anna jäähtyä useita minuutteja.
Laita pilkottu suklaa kuumuutta kestävään kulhoon ja lisää kuuma kerma (mahdollinen alkoholi pitää lisätä ennen kermaa!). Aseta sivuun muutamaksi minuutiksi
Sekoita, kunnes seos on tasaista.
Kun seos on jäähtynyt, mutta ei vielä jähmettynyt, vatkaa sitä voimakkaasti puukauhalla kunnes se on hyvin paksua, vaaleaa ja kuohkeaa.
Pursota seosta leivinpaperin päälle pieniksi nokareiksi. Anna jähmettyä kylmässä.
Viimeistele kastamalla temperoituun valkosuklaaseen ja anna jähmettyä kylmässä. Tämän jälkeen valmiita nautittavaksi, jottet ole jo ehtinyt aijemmin popsia niitä suuhusi... Ovat kyllä sen verran hyviä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti