keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Burgundinpata

Yksi ehdottomasti lemppari lihapatani on nimenomaan burgundinpata. Pata vaatii useamman tunnin valmistuakseen, mutta se on helppo valmistaa.
Raaka-aineita en tälläkertaa mitannut tarkkaan... pata on tehty mutu tuntumalla.
Vaikka raaka-aineita on paljon pata valmistuu lähes itsestään. Hieman pilkkomista, paistoa ja pitkää haudutusta, niin pata on valmis. Jos haluat oikaista, niin osta liha ja pekoni valmiiksi kuutioituna. 




1kg naudan sisäpaistia
1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
1/2 plo punaviiniä
lihalientä
1prk(70g) tomaattipyrettä
1prk kokonaisia herkkusieniä
hillosipuleita
1/2pkt pekonia
vehnäjauhoja 
pari timjamin oksaa
suolaa, mustapippuria

Kuutio paisti. Ruskista lihakuutiot pannulla kuumassa öljyssä. Laita lihakuutiot pataan ja lisää lihalientä ja punaviiniä, niin että lihat peittyvät. Lisää pilkotut kuullotetut sipulit ja ruskistettu pekoni. Anna kiehua hiljalleen 1,5-2 tuntia (lisää välillä punaviiniä ja lihalientä). Lisää kokonaiset herkkusienet liemineen, tomaattipyre ja hillosipulit. Anna kiehua vielä hetki, tarkista maku ja suurusta vesi-vehnäjauhosuukursella. Kiehauta vielä noin 10 min, että vehnäjauhot kypsyvät. Tarjoa riisin tai perunan kera ja nauti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti