torstai 14. marraskuuta 2013

Kotijuusto

Tätä herkkua olen useamman vuoden ajan tehnyt aina jouluksi, ja joskus ihan muuten vain. Nyt haluan jakaa tämän ihanan reseptin eteenpäin.nokare voita
3l maitoa
1l piimää
5 munaa
suolaa
1 muna voiteluun

Sekoita munat ja piimä. Sulata kattilan pohjalla nokare voita. Lisää maito kattilaan ja kuumenna kiehumispisteeseen. Lisää muna-piimä seos. Pienennä levyn lämpötilaa ja anna juustomassn erottua. Älä sekoita välillä. Juustomassa on kunnolla erottunut kun kokeilet reikäkauhalla juustomassaa ja jäljelle on jäänyt "kirkas vihertävä" hera. Kerää juustomassa siivilän avulla kattilasta eri astiaan. Kun olet saanut kaiken juustomassan talteen mausta juustomassa suolalla. Suolaa saa mielestäni olla melko reilusti. Vuoraa siivilä harsolla, kahvinsuodatin paperilla yms. ja laita juustomassa vuorokaudeksi kylmään valumaan. Laita siivilän päälle painoksi vaikka sopivan kokoinen pikkulautanen. 
Kumoa juusto seuraavana päivänä uunivuokaan folion päälle. Voitele pinta kananmunalla. Paista kuumassa 250-300 asteisessa uunissa, niin että saa kauniin värin (älä laita juustoa uuniin ennenkuin uuni on tarpeeksi kuuma, saattaa lässähtää). Anna jäähtyä hieman ja tarjoa sellaisenaan tai vaikkapa lakkahillon kera. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti