sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Glögi-sinihomejuusto kakku

Glögi kakku on ennestään tuttu varmaan monille, mutta halusin siihen jotain uutta. Glögi, piparit ja sinihomejuusto mielestäni vain kuuluvat yhteen. Tässä oma uusittu versioni glögi kakusta.

Pohja:
170g pipareita
60g voita

Täyte:
250g mascarponea
2tl vaniljasokeria
0,5dl sokeria
2dl vispikermaa
1rkl Triple sec likööriä
4 liivatelehteä +tippa vettä

1/2 pussia sinihomejuusto murua (n.75g)

Kiille:
2,5dl glögitiivistettä
1dl vettä
6 liivatetta

Murskaa piparit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Levitä leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja laita hetkeksi kylmään. Valmista silläaikaa täyte. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan n. viideksi minuutiksi. Sekoita mascarpone, sokerit ja likööri. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita mascarponen joukkoon. Sulata liotetut liivatelehdet pieneen vesimäärään ja sekoita täytteen joukkoon. Ota pohja kylmästä, lisää pinnalle sinihomejuustomurua. Laita sen päälle täyte ja laita kylmään hyytymään pariksi tunniksi.
Valmista kiille hyytyneen tortun päälle. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan n. viideksi minuutiksi. Laita 0,5dl glögitiivistettä kattilaan ja sulata liotetut liivatelehdet siihen. Lisää sulatetut liivatelehdet lopun glögi-vesiseoksen joukkoon. Lusikoi varovasti hyytelön päälle ja laita kylmään. Tarjoa seuraavana päivänä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti