tiistai 3. joulukuuta 2013

Luumuiset tuulihatut

Luumuiset herkut kuuluvat ehdottomasti tähän joulun aikaan. Siksi ajattelinkin valmistaa tuulihattuja luumu täytteellä.



Taikina:

75g voita
2dl vettä
1 1/4dl vehnäjauhoja
2 munaa

Kiehauta voi ja vesi. Sekoita joukkoon vehnäjauhot voimakkaasti sekoittaen. Anna seoksen kiehua samalla, kunnes se on tasaista ja kiiltävää, sekä irtoaa kattilan pohjasta. Ota kattila levyltä. Lisää munat jäähtyneeseen seokseen.
Pursota ruusukkeiksi pellille ja paista 200 asteessa n. puoli tuntia. Älä avaa uunin luukkua ensimmäisen vartin aikana.

Täyte:

1dl vispikermaa 
1prk (250g) mascarponea
1/2prk luumusosetta
vaniljasokeria ja sokeria maun mukaan

Notkista mascarpone sekoittamalla. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää luumusose ja vatkattu kerma mascarponen joukkoon. Mausta ja tarkista maku. 
Täytä tuulihatut juuri ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti