perjantai 27. joulukuuta 2013

Nopea savukalapiirakka

Joulun savukalan jämät on hyvä hyödyntää vaikkapa savukalapiirakkaan. Tähän voi käyttää lämmin- tai kylmäsavukalat. Itse käytin piirakkaani savu siikaa ja nieriää. Pohjan valmistuksen kanssa olen sen verran laiskistinut, että en nypi enää voita ja jauhoja ryynimäiseksi. Olen viimeaikoina käyttänyt voin tilalla juoksevaa margariinia, sillä pohja valmistuu nopeasti ja helposti.



150g juoksevaa margariinia
3dl vehnäjauhoja
0,5-1rkl kylmää vettä
1/2tl suolaa

Mittaa vehnäjauhot ja suola kulhon pohjalle. Sekoita joukkoon juokseva margariini ja vesi. Levitä taikina vuoan pohjalle ja esipaista n. 200 asteessa 5-7min. Valmista sillävälin täyte.

n. 200g savukalaa
sipuli/purjoa
1prk ranskankermaa
2 munaa
Lime pepper mausteseosta
tilliä
100g juustoraastetta 

Sekoita ranskankerman joukkoon munat ja mausteet. Levitä savukala ja hienonnettu purjo/sipuli esipaistetun piirakkapohjan päälle. Lisää juustoraaste ja ransankerma-muna seos.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti