tiistai 2. heinäkuuta 2013

Pitaleivät

Tähän asti olen jostain kumman syystä ostanut pitaleivät aina valmiina. Silmiini osui kuitenkin ohje ja ajattelin kokeilla sitä. Itsetehdyistä tulikin hyviä ja helpsti leikattavia. Kaupasta ostetut ovat yleensä melko litteitä ja saattavat avatessa revetä. Joten näitä siis täytyy tehdä jatkossa useamminkin. Pitaleivät voi hyvin tehdä valmiiksi edellisenä päivänä. Sujauta muovipussiin, ettei kuivu.


2,5 dl vettä
1 pussi kuivahiivaa
1tl suolaa
2 rkl öljyä
5dl durumvehnäjauhoja

Sekoita lämpimän veden joukkoon kuivahiiva, suola, öljy ja jauhot. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi. Jaa kohonnut taikina kahdeksaan osaan ja pyörittele pulliksi. Kaulitse pullat litteiksi pitaleiviksi. Anna kohota noin puoli tuntia. Paista 225 asteessa 12 min.
Täytä mielesi mukaan jauheliha-kasvis seoksella, kebab lihalla, broilerilla tai vastaavalla. 
Hyvä ja helppo kastike tulee vaikka sekoittamalla kermaviiliä ja sweet chili kastiketta. Lisäksi jalopenoja yms.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti