tiistai 30. heinäkuuta 2013

Gruusialainen kaalivuoka

Muistin pitkästä aikaa tämän ihanan kaali ruoan. Tästä ruoasta en muistanut napsasta kuvaa, mutta ajattelin kuitenkin lisätä ohjeen tänne. Suosittelen tätä ehdottomasti niille, jotka pitävät kaaliruoista.

n. 1kg kaalia
1 sipuli
öljyä
vettä
2 valkosipulinkynttä
2 suolakurkkua/maustekurkkua
tomaattisosetta
1 prk smetanaa/ranskankermaa
1 tl omena-valkoviinietikkaa
timjamia, suolaa, chiliä, mustapippuria maun mukaan

Pilko kaali suikaleiksi. Pilko sipuli ja valkosipuli. Laita öljyä kattilan pohjalle ja kuullota siinä kaalia ja sipuleita. Lisää noin pari desiä vettä. Anna hautua rauhassa n. 20 min. Lisää tomaattisose, suolakurkut ja loput mausteet. Anna hautua vielä hetki. Paista 170 asteessa noin tunti ja nauti.
Erinomaista seuraavana päivänä lämmitettynä esim. bratwurstin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti