torstai 9. toukokuuta 2013

Kakku "jämäpaloista"

Leipomiseni ja muutenkin ruoan laitto on monesti itselläni sitä, että tehdään niistä aineista mitä kaapista löytyy.  Tämäkin kakku tuli tehtyä, eilisen sydän kakun jämistä. Kääretorttupohjaa jäi sen verran, että sain aikaiseksi pienen kakun. Pakastimessa oli vielä paljon punaherukoita ja niille ei ole oikein ollut kunnolla käyttöä. Muistin tehneeni joskus Kinuskissan sivuilta mustikkatahnaa... Siis tämä ohje ja mustikoiden tilalle punaherukoita. Sanoisinko, että ei huono...
Kahden suorakaiteen muotoisen palan väliin täytettä ja kermavaahto koristelu pintaan.





Punaherukkatahna:
2dl punaherukkasosetta
1,5dl hillosokeria
3 keltuaista
75g voita

Keitä punaherukkasosetta, hillosokeria ja keltuaisia n. 5-10min,niin että sakenee. Jäähdytä.
Vatkaa jäähtyneeseen seoksen voi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti