sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Paahtopaistia, duschesse perunaa

Näin äitienpäivänä oli minulla ilo valmistaa perheelleni hyvää ruokaa. Ruoka ja nimenomaan hyvän ruoan valmistus on itselleni todellinen intohimo. Oman perheen tyytyväinen mieli ja ilo on parasta antia jonka ruoan valmistaja palkkiokseen saa.
Tässä paahtopaisti resepti...

Naudan paahtopaisti
pippuria, sormisuolaa

Ota liha huoneenlämpöön, mielellään pari tuntia ennen valmistusta. 
Ruskista lihan pinnat paistinpannulla. Hiero pintaan reilusti pippuria ja sormisuolaa. Laita lihaan  mittari ja säädä se 58 asteeseen. Laita liha 150 asteiseen uuniin ja paista haluttuun lämpötilaan. Ota uunista ja laita folioon lepäämään.

Duschesse peruna

8 isohkoa perunaa
voita, suolaa
kermaa
2 keltuaista

Keitä perunat kypsiksi. Soseuta, lisää voi, suola ja kermaa sekä keltuaiset. Soseen tulee olla pursoitettavaa. Ei liian löysää, eikä myöskään liian kovaa.
Pursota pellille ruusukkeiksi ja paahda uunissa grillivastuksen alla, niin että pinta saa kauniin värin. (Voit valmistaa ruusukkeet etukäteen pellille ja kylmään. Paista vähän ennen ruokailua.)


Tarjoa haluamillasi lisukkeilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti