maanantai 6. toukokuuta 2013

Kala voileipäkakku

Tein omalle rakkaalleni syntymäpäiväkakuksi voileipäkakun hänen omasta pyynnöstään. Ei siis makeaa kakkua lainkaan. Toiveena oli myös nimenomaan kalakakku.

Paahtoleipää
Kurkkusalaattia

Lohitäyte:

500-600g lämminsavulohta
2 prk ranskankermaa
1 pieni sipuli
tilliä
mustaapippuria, sormisuolaa
sitruunamehua


Nypi lämminsavulohi pieneksi paloiksi ja poista mahdolliset ruodot ja nahka. Pilko sekaan oikein pieneksi pilkottu sipuli. Lisää mausteet, sitruunamehu ja ranskankerma. Sekoita tahnaksi.
Aloita voileipäkakun kasaaminen. Leikkaa leivistä reunat pois. Asettele viipaleet haluamaasi muotoon suoraan tarjoiluvadille. Kostuta pullasudilla, ihan pelkällä vedellä. Monet käyttävät maitoa, sitruunamehuvettä, kalalientä yms., mutta omasta mielestäni vedellä kostutus riittä. Makuaineethan tulevat väliin.


 Levitä kostutettujen leipäviipaleiden päälle kurkkusalaattia.


 Voitele leipäsiivut savulohitäytteellä ja kippaa nurinpäin kurkkusalaattipinnan päälle. Voitele kaikki palat näin ja jatka kerroksien tekemistä. Taas kostutus, sitten kurkkusalaatti ja savulohitäyte... niin monta kerrosta kuin haluat.


Kun kerrokset ovat valmiit, kostuta pinta vielä ja laita kelmu päälle . Vie jääkaappiin ja laita paino päälle. Anna vetäytyä muutama tunti tai yön yli.



Levitä loppu savulohitäyte pintaan ja koristele. 
Sydämen muotoiset tomaatit saat leikkaamalla mini luumutomaateista palan pois 45 asteen kulmassa ja liittämällä kaksi palaa yhteen



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti