Paahtoleipää
Kurkkusalaattia
Lohitäyte:
500-600g lämminsavulohta
2 prk ranskankermaa
1 pieni sipuli
tilliä
mustaapippuria, sormisuolaa
sitruunamehua
Nypi lämminsavulohi pieneksi paloiksi ja poista mahdolliset ruodot ja nahka. Pilko sekaan oikein pieneksi pilkottu sipuli. Lisää mausteet, sitruunamehu ja ranskankerma. Sekoita tahnaksi.
Aloita voileipäkakun kasaaminen. Leikkaa leivistä reunat pois. Asettele viipaleet haluamaasi muotoon suoraan tarjoiluvadille. Kostuta pullasudilla, ihan pelkällä vedellä. Monet käyttävät maitoa, sitruunamehuvettä, kalalientä yms., mutta omasta mielestäni vedellä kostutus riittä. Makuaineethan tulevat väliin.
Kun kerrokset ovat valmiit, kostuta pinta vielä ja laita kelmu päälle . Vie jääkaappiin ja laita paino päälle. Anna vetäytyä muutama tunti tai yön yli.
Sydämen muotoiset tomaatit saat leikkaamalla mini luumutomaateista palan pois 45 asteen kulmassa ja liittämällä kaksi palaa yhteen
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti