sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Hauki genellit, kanttarellikastike ja röstiperuna

Pakko tunnustaa, että genellejä en ole aiemmin tehny, mutta nyt on sekin kokeiltu. Hauesta kalana olen aina pitänyt ja sama täytyy todeta edelleen, että hyvää oli. Kastike syntyi tuoreista mieheni keräämistä kanttarelleistä. Koska en ole "tavallisen" perunan ystävä, niin taas tuli tehtyä jotain muuta eli röstiperunaa tälläkertaa.



Genellit

700g haukifilettä
4 dl kermaa
10g suolaa
valkopippuria
tilliä

Jauha fileet koneella hienoksi ja lisää seokseen kerma ja mausteet. Muotoile massasta kahdella ruokalusikalla munan muotoisia genellejä ja hauduta ne kalaliemessä kattilassa n. 10min kunnes kypsyvät.

Röstiperuna

5 isohkoa perunaa
1/2 iso sipuli
raastettua parmesania
suolaa
kananmuna

Raasta perunat, valuta. Pilko sekaan sipuli. Lisää parmesan, suola ja kananmuna. Kananmunaa ei ole pakko laittaa, mutta röstit on mielestäni helpompi kääntää kun seassa on kananmunaa. Paista lettupannulla pieniksi pihveiksi.

Kanttarellikastike

kanttarellejä
sipulia 
kermaa ja hieman vettä
vehnäjauhoja
suolaa, mustapippuria

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti