lauantai 28. syyskuuta 2013

Pähkinä-kinuski torttu

Tänäänkin teki mieleni jotain ihanan makeaa. Siispä tein tämän kokeilun.



pohja

2 munaa
1,5dl sokeria
2dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta

Paista 200 asteessa kypsäksi. Anna jäähtyä hieman.
Kakun ollessa uunissa paahda mieleisiäsi pähkinöitä pannulla niin että saavat vähän väriä. Keitä myös kinuski.

kinuski

2dl fariinisokeria
2dl kermaa
nokare voita 

Keitä fariinisokeria ja kermaa hiljalleen noin 20-30min, kunnes paksuuntuu. Sekoita joukkoon voi.

Kostuta torttu sitruunalla maustetulla sokerivedellä.

1/2 rkl sokeria
1/2 dl vettä
sitruunamehua

Lisää tortun pinnalle paahdetut pähkinät sekä kinuski. Anna jäähtyä, tai nauti heti hieman lämpimänä kuten me teimme. 







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti