torstai 12. syyskuuta 2013

Paistettua siikaa, juurespyttipannu, uppomuna

Eilen kaupasta tarttui mukaan siika. Lisäkkeitä en tyypilliseen tapaani sen erityisemmin miettinyt, ennenkuin katsoessani tänään jääkaappiin. Parhaat jutut syntyy mielestäni silloin, kun joutuu käyttämään mielikuvitusta ja käytettävissä olevia raaka-aineita. 
Eiliset perunat taipuivat juures- "spydäriksi" (niinkuin tapaan pyttipannua kutsua). Kaveriksi uppomuna ja vielä viimehetkellä tuli mieleeni... tilliöljy.
Hyvin upposi ja isäntäkin oli tyytyväinen annokseensa.


Spydäri:

keitettyjä eilisiä perunoita
sipulia
porkkana raaka
paprikaa
öljyä, suolaa

Pilko kaikki ainekset pieniksi kuutioiksi. Paista porkkana kuumalla pannulla lähes kypsäksi. Lisää sipuli ja paprika. Paista hetki. Ota pois pannulta. Paista perunat kuumassa öljyssä kullan ruskeiksi, lisää muut paistetut raaka-aineet. Mausta suolalla.

Uppomuna:

1,5l vettä 
2rkl etikkaa
suolaa
muna

Keitä vesi. Lisää suola ja etikka. Riko kananmuna korvalliseen kahvikuppiin. Lisää munat yksitellen veteen nopeasti kaataen. Voit tehdä veteen pyörteen lusikalla pyörittäen, johon kaadat munan. Keitä pari kolme minuuttia ja nosta reikäkauhalla talouspaperin päälle.

Tilliöljy:

oliiviöljyä
tilliä, suolaa

Sekoita tilli  sauvasekoittimella oliiviöljyn joukkoon, mausta

Siika kokonainen/file

Käsittele siika ja leikkaa annospaloiksi. Paista kuumalla pannulla ja tarjoa heti.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti