sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Supertahmainen suklaakakku

Tämä ohje oli ehdottomasti lisättävä sivuilleni. Meidän kuopus kohta kymmenvuotias halusi taas ilokseni leipoa. Hän kaivoi esiin oman Mauri Kunnaksen Tassulan iloisen keittokirjan ja valitsi tämän ohjeen. Ohje on erittäin helppo ja kakun maku erinomainen. Esillelaitto myös pojan käsialaa. 




Tässä suora lainaus kirjasta.

100g voita
3dl sokeria
2 munaa
1 1/2dl vehnäjauhoja
4rkl kaakaojauhetta (tummaa, ei siis kaakaojuomajauhetta)
1tl vaniljasokeria
pikkuriikkinen ripaus suolaa

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sulata voi tai margariini ja anna jäähtyä hieman. Lisää sokeri ja munat. Sekoita munien rakenne rikki, älä valkaa. Lisää loput aineet ja sekoita-älä edelleenkään vatkaa!! Pingota irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Kaada taikina vuokaan, mutta älä levitä aivan reunoille saakka. Paista uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Älä paista liian kauan: on tarkoitus, että kakku jää tahmeaksi. Jos kakku on levinnyt kiinni vuoan reunoihin, irrottele se terävällä veitsellä ennen irtopohjavuoan reunuksen avaamista, jotta kakku ei repeile. Jos haluat voit koristella kakun ennen tarjoilua tomusokerilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti