sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Suklaakakku

Tämän kakun tein Tupperware rengasvuokaan. Kakku täytyy siis tehdä niinsanoitusti väärässä järjestyksessä, eli pohja laitetaan täytteen päälle.



Pohja

100g suklaa digestiivejä
25g voita

Täyte

4 liivatelehteä
100g tummaa suklaata
100g tuorejuustoa
1dl sokeria
1tl vaniljasokeria
1 keltuainen
1 valkuainen
2dl kermaa

Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Sekoita tuorejuuston sekaan suklaa, puolet sokerista, vaniljasokeri ja keltuainen. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi lopun sokerin kanssa. Vaahdota kerma. Yhdistä vaahdot varovasti, lisää sulatetut liivatteet joukkoon. Kaada vuokaan. Anna jähmettyä kaapissa useampi tunti ja lisää sitten hyytyneen täytteen päälle pohja. Hienonna digestiivit ja lisää sekaan sulatettu voi. Lusikoi täytteen päälle tiiviisti ja laita kylmään. Tarjoa ja koristele seuraavana päivänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti