lauantai 9. maaliskuuta 2013

Bebet

Pohja (12kpl)
100g margariinia
1/2dl sokeria
1 keltuainen
2dl vehnäjauhoja

Täyte
1dl maitoa
1rkl perunajauhoja
1 keltuainen
2rkl sokeria
1tl vaniljasokeria 
100g voita

Pinnalle
2dl tomusokeria
2rkl sitruunamehua
karamelliväriä

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää keltuainen ja jauhot. Sekoita tasaiseksi. Pyöritä tangoksi ja jaa 12 osaan. Painele muffinivuoan pohjaan ja reunoille. Peitä pohjat foliolla (pitävät pohjan muodossaan). Paista 200 asteessa 10 min. Poista foliot ja paista vielä hetki, niin että saavat väriä. Anna jäähtyä hyvin. 
Valmista täyte. Mittaa kattilaan maito, keltuainen, sokeri, perunajauhot. Kiehauta ainekset koko ajan sekoittaen. Anna kiisselin jäähtyä Lisää vaniljasokeri. Vaahdota rasva kulhossa ja sekoita siihen varovasti vaniljakiisseli. Täytä pohjat ja laita kylmään. Sekoita kuorrutus. Valuta hieman kovettuneen täytteen päälle. Koristele...














Ei kommentteja:

Lähetä kommentti