torstai 28. maaliskuuta 2013

Makkara

Tänään oli vuorossa makkaranteko talkoot mummin ja vaarin kanssa näin pääsiäisen alkajaisiksi. Tässä ohje...

1kg possua
0,2kg silavaa
1-2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
1rkl sinappijauhoa
1 tl chilirouhetta
persiljaa
16 g suolaa
jäämurskaa
siansuolta

Laita siansuolet likoamaan kylmään veteen. Jauha liha ja silava kahteen kertaan lihamyllyllä. Voit jauhaa myllyllä myös sipulit ja valkosipulit.
Laita aineet yleiskoneeseen ja lisää jäämurskaa sekaan. Sekoita noin 10-15 min. Täytä suoli makkaramassalla (tee suolen alkuun solmu). Helpoiten homma käy siihen tarkoitetulla yleiskoneen lisäosalla. Pyöritä makkarapötköstä makkaroita pyörittämällä joka toinen makkara vastakkaiseen suuntaan. Pistele makkaroihin pieniä reikiä haarukalla. 
Keitä 80 asteisessa vedessä 20 minuuttia runsaassa vedessä, niin että makkarat peittyvät. Jäähdytä kylmässä vedessä. Voit pakastaa keitetyt makkarat tai vaikka grillata heti.






Meillä oli sen verran lihaa, että ohje tehtiin kolminkertaisena. Makkaroita tuli tästä tehdystä satsista 33kpl

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti