perjantai 22. maaliskuuta 2013

Sinihomejuusto piirakka

Täällä taas... tänään tuli mielleni että kokeilen ystävältäni saatua piirakka reseptiä hieman muokattuna. Joko sitä on tullut vanhemmaksi, viisaammaksi ja joustavammaksi... tai muuten vain olen luopunut pakkomielteisistä rajoitteistani vain tiettyjä tuotemerkkejä kohtaan. Ennen en olisi kelpuuttanut muuta kuin voita, kermaa, Aurajuustoa, smetanaa yms leivontaan ja ruoan valmistukseen. Mutta kuten ohjeesta huomaatte on auran korvannut, jopa jo mielestäni herkullisempi Danish Blue sinihomejuusto. Ja kerman sijasta käytän Flooran ruokakermaa, mutta homma toimii ja piirakka maistuu erinomaiselta.








 Pohja:                                                
150g voita
150g vehnäjauhoja                                        
2 rkl kylmää vettä

Täyte:
1pkt Dannish blue juustoa
1prk ananasta
1prk Floora ruokakermaa
2 munaa
persiljaa, mustapippuria
juustoraastetta









 Nypi kylmä voi ja vehnäjauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikinaksi.




 



Levitä taikina vuoan pohjalle ja paista 225 asteessa n.10 min


 
Levitä sinihomejuusto ja ananakset esipaistetun pohjan päälle. Sekoita kerma, mausteet ja muna. Kaada seos vuokaan. Pinnalle juustoraastetta maun mukaan. Paista n. 200 asteessa 30min




















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti