tiistai 26. maaliskuuta 2013

Pääsiäis kääretorttu

Jokaisella on varmastikkin oma varma resepti onnistuneeseen kääretorttuun. Täytteitähän on myös kaikenlaisia, mutta tässä minun versioni.



Kääretorttu

3 kananmunaa
sokeria 
vehnäjauhoja ja perunajauhoja 
1/2 tl leivinjauhetta



Ota kolme juomalasia esille. Riko munat lasiin, laita seuraavaan lasiin yhtäpaljon sokeria kuin on muniakin, ja sitäseuraavaan yhtäpaljon vehnä- ja perunajauhoja, kuin on munia ja sokeria.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää kuivat aineet sekaan siivilöityneenä varovaisesti sekoittaen.

Täyte (maun mukaan tai esimerkiksi)

1 prk mandariinilohkoja
2 kpl liivatelehtiä
2 dl kermaa (mausta sokerilla ja vaniljasokerilla)
Laita liivatetehdet kylmään veteen. Soseuta mandariinilohkot. Liuota liivatelehdet tippaan kuumaa vettä. Lisää mandariinisoseen sekaan. Anna soseen jähmettyä kylmässä senverran, että se on helppo levittää torttupohjalle. Vaahdota kerma. Laita puolet kermasta täytteeksi ja jätä puolet koristeluun.
Kääri pohja rullalle, siivilöi pinnalle reilusti tomusokeria. Leikkaa päätypalat pois ja koristele

Suklaakoristeet

Suklaata
suklaaströsseliä
pieniä pääsiäismunia

Sulata suklaa. Päälystä lusikat kelmulla. Levitä sulaa suklaata kelmutetun lusikan päälle. Laita pienet munat suklaaseen ja ripottele strösseliä pintaan. Laita jääkaappiin kovettumaan. Irrota suklaakoristeet lusikoista ja koristele kakku.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti