keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Lammas ohjeita...

Kiitos kaikille lukijoilleni. Toiveestanne näin ennen pääsiäistä laitan pari lammasreseptiä, jotka aion pyhien aikana itsekkin toteuttaa. Kuvat lisään myöhemmin kun omat tuotokseni ovat valmiit.
Siis otetaan vaikka karitsan paahtopaisti (aivan älyttömän hyvää) ja lampaan paisti ohjeet.

Karitsan paahtopaisti:


karitsanpaahtopaisti, sienikääryleet, punaviinikastike


karitsan paahtopaisteja
öljyä
rosmariinia, suolaa ja mustapippuria

Sekoita reilusti rosmariinia öljyn joukkoon. Laita paahtopaistit astiaan tai muovipussiin ja kippaa öljy rosmariini seos perään. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään. Ota paahtopaistit öljystä ja paista kuumalla pannulla nopeasti, niin että saavat kauniin pintavärin. Mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä 120 asteisessa uunissa niin että sisälämpötila on 55 astetta. Ota paisti pois uunista ja anna vetäytyä. Leikkaa paisti viipaleiksi ja aseta tarjolle, päälle sopii erinomaisesti punaviinikastike.

Lampaan paisti:



lampaan paistia
valkosipulia
punaviiniä
öljyä
rosmariinia, timjamia, minttua
suolaa ja pippureita

Tee marinaadi öljystä, punaviinistä ja yrteistä. Töki lampaan paistiin puukolla pieniä viiltoja ja työnnä viiltoihin valkosipulin kynsiä. Laita lammas muovipussiin ja lisää marinaari päälle. Anna maustua seuraavaan päivään pussia välillä käännellen. Ota lammas pois marinaadista ja paista paistin kaikki pinnat kiinni kuumalla pannulla, myös niin että saa hyvän värin. Hiero paistin pintaan suolaa ja pippuria. Paista 150 asteessa, niin että sisälämlötila on 58 astetta. Ota paisti pois uunista ja anna vetäytyä.

Punaviinikastike

öljyä
1 porkkana
1 sipulia
1-2 dl punaviiniä
4dl hyvää lihalientä
timjamin oksia, suolaa
maizenaa

Lisää kattilan pohjalle tippa öljyä. Kuullota siinä hetki porkkanoita ja sipulia. Lisää lihaliemi, punaviini ja timjami. Keitä kasaan niin että jäljellä on enää noin puolet. Siivilöi, mausta tarvittaessa suolalla ja suurusta maizenalla. Jos halua kastikkeeseen kiiltoa voit lisätä nokareen voita.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti