sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Creme brulee

Ihana helppo klassikko jälkkäri... kokeile ihmeessä, jollet ole vielä kokeillut.

4 annosta

2dl kuohukermaa
1,5dl maitoa
puolikas vaniljatanko
3 keltuaista
40g sokeria

Kuumenna kerma, maito ja vaniljatanko kiehumispisteeseen. Anna jäähtyä hieman. Sekoita keltuaiset ja sokeri. Lisää näiden sekaan kuumennettu neste siivilän läpi (poista suurimmat vaahdot, jos niitä tulee). Kaada seos annosvuokiin. Laita annosvuoat isompaan vuokaan ja kaada kuumaa vettä isoon astiaan. Kypsennä vesihauteessa 150 asteessa noin 50-60min tai niin että on hyytynyt. Jäähdytä 3-4 tuntia, tai yön yli. Laita jäähtyneen vanukkaan pintaan sokeria ja paahda pinta kaasupolttimella tai uunissa grilli vastuksen alla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti